Filteri vazduha

Umetci filtera vazduha obezbeđuju efikasnu zaštitu motora od oštećenja izazvanih prisustvom prašine i drugih nečistoća u vazduhu. BOSFILTER umetci filtera vazduha su pažljivo projektovani i izrađeni kako bi odgovorili zahtevima proizvođača motora i industrijskih postrojenja.

Visok kvalitet naših filtera vazduha ogleda se u:

  • visokom stepenu efikasnosti prečišavanja ( i do 99.9%),
  • izboru najkvalitetnijih filter papira koji su kontrolisani u laboratoriji i kvalitetno se obrađuju u procesu proizvodnje filtera,
  • zaštiti metalnih delova od korozije,
  • preciznoj izradi i visokom kvalitetu zaptivki za optimalno i kvalitetno zaptivanje.

Filteri vazduha proizvedeni u BOSFILTER pogonu sinonim su i garancija za dug i pouzdan radni vek, maksimalnu funkcionalnost I kvalitet prema međunarodnim standardima u oblasti filtriranja vazduha.

Umetci filtera vazduha za teške uslove rada se izrađuju kao dvostepeni (primarni i sekundarni). Primarni umetak ima ulogu glavnog filtera, dok sekundarni ima ulogu filtera sigurnosti, čime je obezbeđena adekvatna zaštita motora u ekstremnoj radnoj okolini.

Proizvodimo i takozvane suve filtere vazduha. Ovi filteri se sastoje od kućišta sa priključcima, umetka ili seta primarnog i sekundarnog umetka, indikatora zaprljanosti i vakumatora prašine.

BOSFILTER proizvodi filtere vazduha sa uljnim kupatilom koji su namenjeni za rad u srednjim i teškim uslovima rada. Filteri su obično izrađeni od dvodelnog kućišta, gde je u donjem delu kućišta smešteno ulje a u gornjem umetak. Filtrirajući materijal umetka je obično žičano platno, prirodno ili PVC vlakno koji obezbeđuje efikasnost prečišavanja vazduha od 99.5%.

Pored standardnog proizvodnog programa, posedujemo razvijen program vazdušnih ramskih fitera, filter ploča, filter vreća i rukava za industrijsku filtraciju i otprašivanje. Za potrebe visoko efikasnog filtriranja vazduha u elektro, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, razvili smo i seriju apsolutnih filtera.